Извънреден парламентарен контрол

Извънреден парламентарен контрол  | StandartNews.com

Народното събрание ще проведе извънредно заседание днес, 26 май, от 11:00 часа.

Извънредното заседание ще бъде посветено единствено на парламентарен контрол. Председателят на парламента Цецка Цачева обяснява това с натрупаните въпроси към министрите през изминалата седмица, съобщава БГНЕС. 

Извънредното заседание на 26 май ще продължи от 11:00 до 17:00 часа, когато започват заседанията на парламентарните групи в сградата на парламента.

Първи на въпроси ще отговаря финансовият министър Владислав Горанов. След осемте въпроса към Горанов на трибуната ще се качи енергийната министърка Теменужка Петкова. Транспортният министър Ивайло Московски е трети по ред. Регионалната Лиляна Павлова ще отговаря на въпроси относно програмата за саниране и ремонтите на пътища в страната. Към нея има 20 въпроса от депутатите. Десислава Танева, министър на земеделието, също ще участва в извънредния контрол, за да отговори на 22 въпроса и питания. Военният министър Николай Ненчев е под номер 6 в дневния ред на контрола.

Ако времето го позволи, на въпроси ще отговарят още Христо Иванов, Вежди Рашидов, Красен Кралев, Петър Москов и Тодор Танев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай