Изненада! Балабанов разкри кого спрягали за финансов министър

С БСП конфликти нямаме, каза депутатът от ИТН

Изненада! Балабанов разкри кого спрягали за финансов министър | StandartNews.com

Хората на Слави Трифонов ще разговарят с БСП за правителство, ако получат покана за преговори. Остава обаче условието Кирил Петков да не е в управлението. Това каза в „Денят започва“ по БНТ Станислав Балабанов от „Има такъв народ“.

„Все още нямаме покана. Очакваме в следващите дни да получим официална покана, а не да се звъни по телефоните на депутатите от някакви стаички и лаборатории. Разбира се, че ще откликнем“, добави той.

„С БСП конфликти нямаме. Те имат нелеката задача като мандатоносители да убедят останалите партийни формации за подкрепа. Важно е да имаме една ясна програма за определен срок от време и да свършим някаква работа, защото обществото вече не търпи да слуша само някакви политически изказвания. Ако не се стигне до консенсус, изходът са изборите“, заяви Балабанов. 

„Ще искам прозрачност и равнопоставеност без да се налагат еднолични решения повече, защото с тях стигнахме дотам да напуснем коалицията, тъй като едни определени хора, които заемаха висши постове, решиха да управляват еднолично и да налагат неща, които не са удачни за другите партии. Имам предвид Кирил Петков и Асен Василев. Затова за нас не е логично тези хора да са във властта“, подчерта той.

С всички колеги може да работим в Народното събрание, за да се усвоят средствата по Плана за възстановяване, изтъкна депутатът. 

„Някой подтиква Кирил Петков и Асен Василев да ходят на избори, макар че ако тласнат държавата към избори, те ще носят вина за още по-голямата политическа криза, която ще се създаде. Те унищожиха възможността да има кабинет с първия мандат, тъй като след като се дръпна единият, дойде другия, който е същият. Чувахме, че Кирил Петков можеше да е министър на финансите, т.е. нищо не промениха“, коментира той.

„Когато говорихме с тези хора (б.а. с Петков и Василев) първия път, бяхме заслепени от това, че се прибират от чужбина, че са завършили престижни университети, че са млади, а шест месеца те изглеждат като преяли с власт, което е нелогично. Затова ние напуснахме тази коалиция“, обясни Балабанов.

„Македонски език не съществува, но Европа ще го приеме само и само, за да ги пусне. Затова се борихме да направим нещо значимо да си запазим историята и принципите, а нещата започнаха да се развиват в негативна посока“, добави той.

„От избори не се страхуваме. На социологически проучвания не вярваме в такава динамична обстановка. На някои хора им харесва да са на власт, да пътуват с правителствен самолет, за което няма отчет“, заяви депутатът.

Мафиотите правят всичко възможно да е във властта, а нас ни изкарват такива, но напуснахме, защото не можем да се примирим с начина на управление, подчерта той.

Балабанов коментира и предложението на Иван Ченчев за отмяна на изгонването на руските дипломати. „Кирил Петков отново допусна грешки, за да се хареса на някого. Имаме доверие на българските служби, но шпионите не наброяваха 70 души. Този тежък дипломатически скандал, в който ни вкара, ще носи последствия за България“, добави той. 

„Щетите за България през септември с интересните цени на газа и на горивата може да достигнат нови върхове и тогава българското общество въобще няма да го интересува кой е премиер и какво се случва. Тези танкери от САЩ стават все по-химерни“, каза още депутатът.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай