Иван Иванов става шеф на КЕВР

Иван Иванов става шеф на КЕВР | StandartNews.com

Парламентът избра Иван Иванов за председател на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Иванов бе издигнат от групата на Реформаторския блок и бе единствена за този пост. Иван Иванов бе подкрепен от 142 народни представители, 10 бяха против, а 5 се въздържаха. Зад него застанаха групите на ГЕРБ, Реформаторския блок, ДПС, Патриотичният фронт, БДЦ и АБВ.

Срещу Иванов гласуваха двама депутати на БСП, седем от "Атака" и един независим депутат.

Иванов е магистър по Електроизмервателна техника от Техническия университет в София, където по-късно става доцент. Иванов е съучредител на Демократи за силна България и депутат в 38-то, 39-тото и 40-тото Народно събрание. По време на кампанията за референдум за строителството на АЕЦ "Белене" Иван Иванов обявява инициативен комитет срещу строителството. През ноември 2014 година Иван Иванов се оттегли от ръководството на ДСБ с мотива, че иска да съхрани "принципите, които е носил и са го ръководили през годините - в живота и в политиката".

При спорното гласуване, без участието на БСП, мнозинството в пленарна зала избра за членове на КЕВР 8 души.

Това са Евгения Харитонова (ГЕРБ), Светла Тодорова (ГЕРБ), Димитър Кочков (БСП), Ремзи Осман (ДПС), Александър Йорданов (Патриотичен фронт), Владко Владимиров (Патриотичен фронт), Валентин Петков (Реформаторски блок), Георги Златев (Български демократичен център).

Целият списък на новоизбраните членове беше предоставен на медиите от депутати на БСП, още преди те да бъдат гласувани. От БСП обявиха, че напускат залата именно поради причината, че съставът на КЕВР е ясен много преди гласуването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай