Идва голям удар в МВР! Драматична причина

Какво каза бившият министър Демерджиев

Идва голям удар в МВР! Драматична причина | StandartNews.com

Източник: Министерство на вътрешните работи

Сериозно напрежение идва в МВР, свързана с изказване на бившия министър на вътрешните работи.

„Ако има съмнения в представители на ГЕРБ, че заместник главният секретар е замесен в трафик на мигранти, има такава изтекла оперативна информация, какво да говорим за редовите служители и за начина, по който се опазва българската граница. Има оперативна информация, а този човек в момента е заместник главен секретар в МВР".

Това каза бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев в „Тази сутрин".

„Тази информация е достояние както на австрийската страна, така и на всички европейски и български партньори. Не може да се допускат такива хора с такава биография да достигат до постове, които са в подножието на най-високите постове в МВР. Когато се назначава един служител, се взима кадровата справка му и се вижда, че има такава информация. Когато се види, че има такава информация, той не може да бъде допускан до такова ниво на управление", допълни Демерджиев.

По думите му, когато той беше вътрешен министър, въпросният човек е заемал по-нисък пост в системата, но не е имало достатъчно данни да бъде отстранен и сроковете за дисциплинарно производство са били изтекли.

Според Демерджиев мигрантският натиск се увеличава.

"Може би затова Австрия, която нямаше никакви претенции към България, а единствено към функционирането на Шенген, сега заявява конкретни претенции към действия", коментира още Иван Демерджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илья
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи