И Дама пика в отбора на Бойко

И Дама пика в отбора на Бойко | StandartNews.com

Валя Чилова поддържа фигура с йога и планинарство

Една от най-елегантните общински съветнички в София оглави тези дни обединението "Предприемачи - ГЕРБ". Чернооката и дългокоса Валя Чилова става глас на бизнеса, застанал зад политиката на партията на Бойко Борисов. А лидерът й неведнъж е подчертавал, че разчита изключително много на женския разум и интуиция в управленските дела.

Председателството на "Предприемачи - ГЕРБ" е поредният ангажимент, с който се нагърбва Валя Чилова. Тя е общински съветник от ГЕРБ вече втори мандат, участва в две от комисиите - по финанси и стопанска политика, председател е на Надзорния съвет на Столичната общинска агенция по приватизация. Завършила магистратура по маркетинг и мениджмънт, Чилова повече от 10 години работи в сферата на маркетинга и корпоративните комуникации. Тя е управляващ директор на агенцията за стратегическо и маркетинг консултиране "Маркетор", където работи с много от световните марки, стъпили на българския пазар. Помага както на чужди инвеститори да влязат в България, така и на родни предприемачи в стратегическото и бизнес планиране. Така че отлично знае с какви проблеми се сблъскват фирмите от различни браншове.
Затова може би като председател на обединението "Предприемачи - ГЕРБ" си поставя за цел да работи за намаляване на бюрократичните спънки пред бизнеса и за улесняване на достъпа му до всички възможни програми за финансиране. Една от задачите на сдружението е да привлече от чужбина фондове за рисков капитал или да спомогне за създаването им тук в България. Другата насока е да се подпомага кооперирането между предприемачите за по-лесно и ефективно излизане на външни пазари и търсенето на съдействието на държавата за това. Корпоративната социална отговорност е другата тема, която вълнува Чилова. Убедена е, че една компания може да има устойчиво развитие не само ако спазва всички закони, но и ако мениджмънтът й е истински загрижен за хората, които работят в нея, за консуматорите на нейната продукция и за околната среда. От 6-7 години работи по проекти, които се опитват да популяризират и внедрят това разбиране за правене на бизнес. Чилова е учредител на Асоциация "Корпоративна социална отговорност" и изпълнителен директор на Клъстер на социалноотговорните износители. Да сме етични, позитивни и да обединяваме усилията си в преследване на целите - това е веруюто на Чилова, което ще се постарае да придаде и на колегите си в "Предприемачи - ГЕРБ". За себе си намира хармония и в йогата, чийто последовател е от доста време. Перфектната си фигура поддържа още с танци и катерене на планини. Често я питат дали е била манекенка. Отговорът е: Не. Признава, че за една жена да изглежда привлекателно, е нож с две остриета, защото често визията пречи на деловата работа и разсейва събеседника. "Но това е само в първите 5 минути", смее се Чилова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай