Събота,

И Асен Василев каза ще прави ли партия

От: СТАНДАРТ -
И Асен Василев каза ще прави ли партия
A
A
A

След колегата си икономически министър Кирил Петков и финансист № 1 Асен Василев проговори ще прави ли партия за следващите парламентарни избори тази година. По-рано днес премиерът Стефан Янев заяви, че е готов да подкрепи политически проект на Петков и Василев, с което потвърди слуховете, обикалящи повече от месец коридорите на властта, че двамата стягат президентска партия.

ВИЖ ОЩЕ: Кирил Петков проговори за партията си

В момента съм финансов министър и имам друга основна задача. След като спра да бъда финансов министър и да се занимавам с тези основни задачи, ще си почина и ще си помисля, заяви финансовият министър Асен Василев пред журналисти.

ВИЖ ОЩЕ: Социолог каза кого ще захапе партията на Кирил Петков

"Виждам смисъл в това страната да продължи да се развива в посоката, която последните няколко месеца беше зададена. Това, по какъв начин да бъде най-добре, не става с щракане на пръсти. Трябва да се помисли много внимателно, това е много тежка отговорност, ако изобщо бъде поета. Всъщност не мога да ви кажа "Да, правя нещо". Когато съм готов, когато съм взел решение, когато сме обмислили дали такова нещо би било смислено да се направи, дали може да се случи, как може да се случи най-добре, бъдете сигурни, ще ви кажа", посочи Василев.

ВИЖ ОЩЕ: Влизат ли Кирил Петков и Асен Василев в листите на Демократична България

Преди него Кирил Петков не отрече слуховете за партия, заяви, че ще говори след 2 седмици, когато мандатът му като икономически министър изтече.

ВИЖ ОЩЕ: Янев: Готов съм пак да стана премиер, ще подкрепя партия на Петков

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички