Гроздан Караджов видя съдбата на сглобката, къде е проблемът

Нещо, което е заченато в грях към собствените им избиратели, няма как да е стабилно

Гроздан Караджов видя съдбата на сглобката, къде е проблемът | StandartNews.com

„Ако се погледне в генезиса на „сглобката“, нещо, което е заченато в грях към собствените им избиратели, няма как да е стабилно независимо какви благородни цели си поставя." Така депутатът от "Има такъв народ" Гроздан Караджов коментира размяната на критики между Бойко Борисов и Кирил Петков от последните дни.

"Участниците в сглобката нямат доверие помежду си. Резултатът от това управление е плачевен и е пълен провал“, обясни той, запитан дали ще издържи управлението сегашните превратности.

„Ние бяхме готови да участваме в управление, в което не участват Кирил Петков и Асен Василев, тъй като сме видели капацитета и некадърността на екипа на „Продължаваме промяната“ да управляват държавата“, каза още Гроздан Караджов.

Според него в новите условия на Агенция „Пътна инфраструктура“, при новото ръководство, са заложени множество корупционни възможности. "Нашите поръчки бяха проверявани от българския клон на Асоциация „Прозрачност без граници”, то тук всякакъв контрол е изхвърлен, защото външен одитор щеше да каже, че те са с корупционен потенциал“, разкри Караджов, който е бивш министър на регионалното развитие и благоустройството.

„Пътищата бяха използвани от ПП, за да се маскира невъзможността да управляват държавата и тоталния срив, до който доведе лошият бюджет, който те предложиха по време на актуализацията. Ако реферирате към репликата, която вчера Кирил Петков направи, казвайки, че пътищата вероятно могат да станат за причина за падане на управлението, е „гузен негонен бяга“. Спорът между ГЕРБ и ПП не е за пътищата, а за кадровите назначение“, посочи той.

„Изведнъж се появява темата за пътищата. Кирил Петков казва, че те са електронни и публични за първи път, на най-ниска цена и са по честни условия. И трите неща не са верни. Чиста лъжа е. Една групичка фирми от край време е абонирана за всички пари, които се дават за ремонт, поддръжка и строителство. Тази групичка е узурпирала всички пътни проекти. Моят екип разработи начин, по който ние да ги изложим на истинска конкуренция“, добави Караджов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай