Греков: Животновъдството е символ на българщината

Греков: Животновъдството е символ на българщината | StandartNews.com

София. „Животновъдството е символ на българщината и Третия национален събор на овцевъдите го доказва". Това каза министърът проф. Димитър Греков по време на откриването на Третия национален събор на овцевъдите край Петропавловския манастир.

Той подчерта, че българинът е свързан с животновъдството от древността. "Животновъдството е основен отрасъл от селското стопанство. Затова трябва да дадем заслужено признание на хората, които се занима с този отрасъл. Животновъдството е отдаденост, неумерен труд и постоянство", каза още министърът.

 Греков поясни, че Министерство на земеделието и храните и тази година помага сектор овцевъдство по няколко различни направления. Той поздрави организаторите за ентусиазма и желанието да осъществят това събитие, на което се показват различни породи животни. Министър Греков призова животновъдите да съхранят уникалните и типични за българина животни, с които сме известни в цял свят.

На форума присъстваха зам.-министър Бюрхан Абазов, областния управител на Велико Търново инж. Георги Рачев и кмета на град Лясковец д-р Ивелина Гецова, народни представители от Коалиция за България и ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай