Горещо пред парламента. И "Възраждане" излезе на протест

Ето какво поиска Костадин Костадинов

Горещо пред парламента. И "Възраждане" излезе на протест | StandartNews.com

Доминото от протести срещу кабинета продължава. И "Възраждане" излезе на митинг пред Народното събрание.

Искането е за оставка на правителството на Кирил Петков. Демонстрантите развяват партийни знамена на „Възраждане“ и българския флаг.

Събралите се скандират „Оставка“. Издигнат е плакат с надпис: "Историята на България не се продава". Към протестиращите се присъединиха и депутати от партията.

Лидерът на "Възраждане" взе думата на площата. "България е наша, няма да допуснем повече да ни управляват отвън", категоричен бе той.

Най-доброто решение сега, с оглед на развъртащата се пропагандна машина, е да отидем на избори, заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. В изказване от парламентарната трибуна, по време на дебатите по вота на недоверие, той коментира, че на избори ще се види кой какво е изпълнил и какво възнамерява да направи. Костадинов посочи, че по време на дебата са се чули лични нападки и лъжи, предаде БТА.

"Към настоящия момент този парламент е напълно изчерпал своя морален мандат", каза лидерът на "Възраждане". Костадинов посочи, че правителството не е успяло да убеди неговата партия, че трябва му да дадат доверието си.

Засилени са мерките за сигурност около сградата на Народното събрание, където текат дебатите по вота на недоверие към кабинета на Кирил Петков. Поставени са метални заграждения, има кордон полицаи, по-рано бе докарано и водно оръдие.

Припомняме, че 11 протеста са насрочени покрай дебатите и гласуването на вота на недоверие към правителството на Кирил Петков. От едната страна на парламента ще протестират в подкрепа на кабинета. Уведомленията за провеждане на демонстрациите са 3-дневни – от вторник, 21 юни, когато в пленарна зала се провеждат дебатите, до четвъртък, 23 юни, когато вероятно ще се проведе гласуването.

Ден по-рано от МВР заявиха, че проверяват призиви за ескалация на напрежението на планираните протести в социалните мрежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай