Гергов призова за конгрес в БСП

Гергов призова за конгрес в БСП | StandartNews.com

Лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов се обяви за нов конгрес на БСП. "Редно беше да се каже - ние се провалихме, отиваме на конгрес", каза Гергов пред БНР.

И след това продължи: "Това не съм го чул нито от председателя, нито от Изпълнителното бюро". Промените, предложени от председателя на социалистите Михаил Миков, Гергов оприличи на "никакви". "Бяха сменени старейшини в БСП, аргументи винаги може да се намерят за смяната им, но въпросите е посоката и пътят, по който вървим, а пътят не е изяснен, а посоката продължава да бъде хаотична", допълни още Гергов. Лидерът на червените в Пловдивско даде пример с тамошната организация, където след изборите цялото ръководство е хвърлило оставки.

В средата на октомври обаче Гергов получи вот на доверие от червените и оставката му не бе приета. "Нищо не пречи да се каже "Другари, отиваме на конгрес". Защото от 1 млн. останахме с 500 000 гласа, а членската ни маса не е уточнена. Не давам оценки, той трябва да си направи сам извод какво да направи", посочи Гергов. Но запита:"Какво значи да се сменят 3-ма души в бюрото, това са никакви промени". "БСП има много проблеми, но щом има много проблеми, това означава, че сме жива партия и че хората разчитат на нас и ние трябва да не губим повече доверие", призна областният лидер на социалистите в Пловдивско. "Основният проблем на партията е, че ние трябва да се разберем със себе си. Ние като партия не можем да се разберем. Хаотични сме, с не добре пресметнати движения. Има напрежение, безхаберие, недоверие", заключи Гергов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай