ГЕРБ отвръща на Миков за дебатите по вота на недоверие

ГЕРБ отвръща на Миков за дебатите по вота на недоверие | StandartNews.com

София. По внесения вот на недоверие от 19 септември 2013 година не са проведени редовни дебати, поради невъзможност на ръководството на парламента и управляващото мнозинство да открие пленарния ден на 25 и 26 септември 2013 година. Това обявиха от ГЕРБ по повод писмото на председателя на 42-то Народно събрание Михаил Миков, с което ги уведоми, че могат да ползват проекта за решение и мотиви по внесения вот на недоверие от 19 септември 2013 година или да получат екземпляр от втория вот.

"Видно от регистрацията и гласуванията по парламентарни групи, на 26 септември 2013 г. (четвъртък) са проведени две регистрации – първата е в 09:02 ч., като на нея са регистрирани общо 110 народни представители, от които 75 от Коалиция за България и 35 от ДПС. На повторната регистрация в 09:35 ч. са регистрирани 86 народни представители, от които 59 от Коалиция за България и 27 от ДПС. Това е съгласно официалната разпечатка, качена на сайта на Народното събрание. И при двете регистрации не е на лице необходимия кворум от 121 народни представители, поради което всичко извършено в пленарната зала е в противоречие на член 48, ал. 1 и 2 от правилника. Тъй като е изтекъл 7-дневният срок, съгласно правилника за организацията и дейността на Народното събрание, и внесеният вот на недоверие от 19 септември 2013 година не е разгледан, то следва по внесения проект за решение и мотиви от 26 септември 2013 година да бъдат проведени дебати и гласуване в пленарната седмица от 2 до 4 октомври. " поясняват от партията.

"Несъстоятелно е твърдението, че дебати вече са проведени на 26 септември, тъй като съгласно официалната информация за регистрация и гласувания по парламентарни групи, няма регистрирани и участвали в гласуването представители от партия ГЕРБ и Атака. Ето защо настояваме новият вот на недоверие да бъде обсъден и гласуван в парламента през тази пленарна седмица", пише в писмо до медиите пресцентърът на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай