Георгиева: Искат от държавата 34 млн. за Зимния

Титла в Сочи е равна на чудо, обяви министър Георгиева

Георгиева: Искат от държавата 34 млн. за Зимния | StandartNews.com

София. Държавата да отпусне 35 млн. лв. тази година за ремонт на Зимния дворец, поиска министърът на спорта Мариана Георгиева. Тя обясни, че дори това да стане, сумата няма да е достатъчна. "Проектът вече е на бюрата на колегите и трябва да бъде гласуван от Министерски съвет. Ще стъпим в 2015 г. заради довършителните етапи. Важното е, че този обект ще бъде реновиран", каза още Георгиева пред "Дарик".

Продължава обсъждането и на идеята за нов национален стадион. "По разчети, които са за този вид обекти, около 100 млн. евро се въртят плановете. Обявихме, че 2014 г. трябва да стъпим в първия етап - проектирането", каза Георгиева. По думите ? най-актуален е вариантът с изграждането на стадион в района около "Арена Армеец".
На въпроса възможно ли е наш състезател да вземе златен медал на олимпиадата в Сочи, министърката отговори: "Както се казва, чудеса се случват. Но да не бъдем преднамерени в очакванията, защо това може да обремени състезателите, а в навечерието на олимпиадата всяко излишно натоварване може да окаже негативно влияние".

Мариана Георгиев обяви още, че не е била правилно разбрана, когато обяви, че успехите на Григор Димитров се дължат на работата в синхрон между министерството и федерацията по тенис. "Трябва да бъдем коректни. Държавата заслуга не може да има, когато става въпрос за едно занимание, каквото е спортът, където на първо място е талантът, а след това вървят качествата на личността, която се занимава упорито и се бори. Държавата може да бъде съпричастна, доколкото са възможностите", каза тя и добави: "Когато в края на миналата година Гришо се възкачи на върха на изпитанията в Стокхолм, ние изразихме възторга си с 20 хил. лева награда и със 100 хил лева за подготовка. Те са незначителна част, но все пак са част."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай