Георгиева: 40% от планираните инвестиции са за общини на ГЕРБ

Георгиева: 40% от планираните инвестиции са за общини на ГЕРБ | StandartNews.com

София. 40% от планираните за годината инвестиции са за общини на ГЕРБ. Това обяви спортният министър Мариана Георгиева пред бТВ относно нападките на Ивелина Василева от ГЕРБ за непрозрачно разпределени 20 млн. лв в спортното ведомство., които са били насочени към малки общини и села, в които превес има ДПС.

Тя обаче разясни, че при 20-те милиона за спортни площадки разположението е следното: ДПС– 46%, ГЕРБ – 23% и БСП – 21%.

„Ние сме част от кабинета, това е инвестиционна политика. Ивелина Василева даде пример с Гоце Делчев и спортната зала – това е община на БСП, не на ДПС, срещу което беше нейният вой", каза още  Георгиева.

Относно инвестициите в малките населени места, тя даде за пример село Гулийка, което има 126 души население. Жителите до 39-годишна възраст са около 70 души. Георгиева попита риторично защо да не им дадем 60 000 лева и отбеляза, че в противен случай става дума за сегрегация на малките населени места. "Вярвам, че това е вярната политика. И ще ви кажа защо. Защото и Тайбе Хюсеин, и Станка Златева са момичета, които са от малки населени места. Не се знае от това село Гулийка, където има 20 деца, което ви притеснява, дали няма да излезе един Бербатов".

"След като държавата е била сляпа за тези жители, които живеят в малките населени места, и до този момент там не е инвестирана сума от пет лева, разбира се, че на 25-ата година от демокрацията с натрупване, с лихви и 500 лева са малко като дълг на държавата към всеки български гражданин. Политиката на Европа е за равен достъп. Политиката на Европа е за заличаване на различието между регионите. Аз не виждам притесненията", заяви Георгиева.

„Кабинетът дойде със заявлението, че ще заличи различието между регионите и ще възстанови справедливостта. Ще водим инвестиционна политика за спортни съоръжения във всички малки населени места", подчерта спортният министър.

„За 10 месеца сме инвестирали 7 пъти повече в спортни съоръжения, отколкото ГЕРБ", похвали се Мариана Георгиева и изчисли, че бившите управляващи са инвестирали 118 млн. лв. в спорт, а сегашните за 10 месеца са дали 112 млн. Уточнението беше направено, „за да бъдем в синхрон с призмата на Ивелина Василева".

Министърът заяви, че заради позицията, която заема, всички спортове са ѝ на сърце. Тя обаче призна, че не спортува много. "Малко фитнес, но не много. Това обаче, надявам се, не хвърля сянка върху моите управленски усилия", добави Георгиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай