Георги Първанов със силни думи за Пеевски

Той е политик с характер и позиция и това не може да не се оцени, категоричен бе президентът

Георги Първанов със силни думи за Пеевски | StandartNews.com

Висока оценка за политическата роля на лидера на ПГ на ДПС Делян Пеевски даде президентът (2002 - 2012 г.) Георги Първанов. Днес Пеевски е много по-ангажиран. Той вече е политик с характер и позиция и това не може да не се оцени, категоричен бе Първанов.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски събра кметовете на ДПС. Каза условието за подкрепа на бюджета

Делян Пеевски е ключовата фигура на сцената в ДПС, заяви още Първанов. И допълни: „Той май изпълнява такава роля и в управляващата коалиция като цяло!".

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски със сигнал до прокуратурата за незаконен износ на горива

Очевидно е, че узрява ситуацията за връщане на българската левица в мача, а Ваня Григорова олицетворява този стремеж. На БСП приляга да води този процес, но останалите формации не трябва да бъдат елиминирани. Ще бъде грешка ако някой вкара Ваня Григорова в едноличен проект. Тя показва, че може да обедини левицата, коментира Георги Първанов.

Президентът определи управлението на страната като фалшива стабилност. Необходими са силни лидери, допълни той. Важното е тези, които са в управлението да имат здрави, работещи, конкретни отношения, които да водят към добро, посочи Първанов.

"И аз нося отговорност преди всичко, за това, че ние преди време подкрепихме коалицията на ГЕРБ, но тогава нашия принос не беше оценен. Лично Бойко Борисов ни игнорира”, спомня си той.
Първанов сподели своите спомени за успешната съвместна работа със Симеон Сакскобургготски.

Политикът каза, че не е привърженик на идеята за ротация. Той е на мнение, че винаги е по-добре да има редовно правителство, а идеята за служебно правителство се е изхабила. Не бих подкрепил корекции в законодателството за служебните правителства, посочи Първанов.
 
„Някои хора гледат с носталгия към миналото, но това не е фатално. Стига да не искат да го върнат по някакъв начин. Аз такава тенденция не съзирам”, каза той
 
 „Трябва да престанем да организираме движения да бутаме паметници. В Европа това не се случва. Паметник на Съветската армия има в половината Европа. Съветската армия е изгонила фашистката армия. Сталинисткият режим е договорка между тримата големи лидери. Прогонването на хитлериската армия си е своего рода освобождение”, каза Първанов.

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай