Ген. Атанасов: ДСБ няма да подкрепи Соломон Паси за кмет

Ген. Атанасов: ДСБ няма да подкрепи Соломон Паси за кмет | StandartNews.com

ДСБ няма подкрепи Соломон Паси за кмет. Това съобщи пред бТВ ген. Атанас Атанасов от дясното обединение. Основната сила на ДСБ и РБ е в София и гласът на реформаторите трябва да се чува след местния вот, каза още той. И изтъкна, че това не може да стане с предложения от ДБГ Соломон Паси.

Ситуацията е, че "при Соломон Паси се търси работа на човека, а не човек за работата" обясни генералът. И добави, че единият вариант за кмет е депутатът и дългогодишен общински съветник Вили Лилков.

„Всеки има право да предлага, важното е накрая да вземем общото правилно решение", заяви ген. Атанасов.

„Партията с най-голяма тежест в София е ДСБ – нейната тежест е по-голяма от общия сбор на другите . . . ДСБ трябва да издигне кандидат-кмет и той трябва да бъде подкрепен от другите", смята той.

Не бих казал, че кметът на Хасково е „ахилесова пета" на Реформаторския блок, това е опит за отклоняване на вниманието от цялата картина. Така ген. Атанас Атанасов коментира луксозните имоти на хасковския градоначалник.

„Ако бъде издигната неговата кандидатура, той ще получи нашата подкрепа, защото ще спечели изборите", подчерта бившият шеф на НСС. И бе категоричен, че прокуратурата е проверявала градоначалника многократно.

Ген. Атанасов коментира и казуса с КТБ. „Проблемът на КТБ не е с внасянето на пари, а с изнасянето на пари от тази банка", обясни той. „В тази схема имам дълбоки подозрение, че е замесена прокуратурата, защото тя съхранява информацията", коментира Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай