Политолог с предупреждение към "Промяната"

Първият тест за правителството ще бъдат местните избори, заяви политологът

Политолог с предупреждение към "Промяната" | StandartNews.com

Трудно е, след като си изграждал кампания в разрез с дадена политическа формация, да обясниш предстоящо сътрудничеството. Политическата цена ще платят и ГЕРБ и Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ). Това заяви Димитър Ганев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

ВИЖ ОЩЕ: Политолог каза кой печели и кой губи от ротационното правителство

„В първия мандат не се събра мнозинство. Вторият мандат беше единственият шанс за неотиване на нови избори. Как ще изглежда то – не е ясно, освен премиерите. Първият тест за правителството ще бъдат местните избори. Те могат да съкратят срока от 9 месеца ротация“, смята той.

ВИЖ ОЩЕ: Проф. Константинов разкри следващия ход на Денков

„ПП вероятно ще плати по-висока цена. Не трябва да забравяме обаче, че Борисов имаше предвид подобен мандат. Седмица преди вота той призова да се разберат първите две политически сили. Избирателите на ГЕРБ са гласували, съзнавайки, че има такава опция на масата, за разлика от ПП-ДБ. Не съм сигурен, че ще успеят да запазят периферията, обаче“, предупреди Ганев.

ВИЖ ОЩЕ: Истина? Първо име на министър от ротационното правителство

На въпрос дали разкритията на главния прокурор Иван Гешев са били катализатор за тази конфигурация, социологът заяви: „Имаше някакво влияние, но върху позицията на г-жа Нинова. За втория мандат – не мисля, че това е бил основния фактор“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай