Фатме Рамадан - новото острие на ДПС от Бургас

ДПС-Бургас с исторически успех - трима народни представители

Фатме Рамадан - новото острие на ДПС от Бургас | StandartNews.com

Фатме Рамадан със Севим Али (вляво), Ешереф Ешереф (вдясно) и активисти на ДПС-Бургас ФОТО ФЛАГМАН

Фатме Рамадан е новото острие на ДПС от Бургас. Движението отбеляза исторически успех в морския регион. За първи път от 2005 г. печели трети депутатски мандат от Бургас.

Заедно с познатите досега народни представители Севим Али и Ешереф Ешереф в парламента влиза е зам.-областният председател на Движението в Бургас Фатме Рамадан.

38-годишната Рамадан има солидно образование и дълга политическа кариера зад гърба си. Родена е в Руен, израснала е в село Каравельово в скромно семейство. Омъжена, с едно дете. От години живее и работи в Бургас. Завършва основното си образование в с. Каравельово, продължава в Техникума по индустриална химия (сега Професионална гимназия по химични технологии „Акад. Н. Д. Зелинский“) в Бургас.

Следва за инженер-химик в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас, придобива бакалавърска степен по екология, следват магистратури в същия университет и по международен бизнес и преподавател по биология и химия. В периода 2010 - 2011 г. учи в Българското училище за политика "Димитър Паница" и в Летен университет по демокрация към Съвета на Европа в Страсбург, пише "Флагман".

Работила е както в частния, така и в държавния сектор. Била е ръководител на лаборатория в „Черноморски солници“ АД, старши експерт в Общинската служба Земеделие-Руен. В периода 2011-2019 г. е била общински съветник в ОбС-Руен, оглавявала е Бюджетната комисия. В момента е учител по биология и химия в Бургас.

В редиците на ДПС влиза още по време на студентските си години. Така става част от младежката организация. Преминава през всяко едно стъпало на йерархията преди да стигне до зам.-председателското място на ДПС в Бургаска област и до Народното събрание. Била е председател на академичното дружество на партията, председател на МДПС, член на Централния оперативен съвет на младежката организация.

През годините Фатме Рамадан е участвала активно във всички предизборни кампании, включвана е и в листите на ДПС за 2 МИР Бургас.

„Два мандата бях член на Централния оперативен съвет на младежката организация на ДПС с ресор „Екология“, имах възможността да работя и да се уча пряко от почетния ни председател д-р Ахмед Доган и председателя г-н Мустафа Карадайъ. Заедно с нашия водач Севим Али сме били в младежката структура на ДПС. Това, че г-н Али за пореден път бе водач на листата доказва, че ДПС дава път и шанс на способни млади хора да ни представляват в Народното събрание.  Като депутат ще съм полезна с участието си в Комисията по екология и опазване на околната среда, както и в Комисията по образование“, споделя Рамадан пред Флагман.бг.

София за нея ще се превърне във втори дом, поради ангажиментите й в парламента. Това обаче не я притеснява, познава столицата, тъй като е живяла там. Все още не са взели решение дали с нея ще заминават съпругът и детето й.

През свободното си време новият бургаски депутат разтоварва стреса в природата, обожава да пътешества – както в страната, така и извън нея. Любимата й дестинация е космополитният Истанбул. Когато си е вкъщи обича да рисува.

Междувременно водачът на Бургаската листа на ДПС Севим Али благодари на избирателите за доверието към ДПС. Ето какво написа Севим Али:

"Уважаеми съмишленици и симпатизанти, приятели,

Имам честта и удоволствието да ви съобщя, че благодарение на вашата подкрепа и доверие, което гласувахте за кандидат-президентската двойка на ДПС - г-н Мустафа Карадайъ и г-жа Искра Михайлова, и за кандидатите ни за народни предстватели във Втори МИР-Бургас, имаме реализирани три мандата от листата на ДПС-Бургас в 47-то Народно събрание, които, като част от ПГ на ДПС ще защитават вашите интереси и ще се борят за справедливост и по-добър живот на всички български граждани. Вашата подкрепа означава много за нас, това е голяма отговорност и ви гарантираме, че няма да ви разочароваме. Както досега, ще продължаваме да работим за проблемите на хората и населените места.Сърдечно ви благодаря!

Бъдете здрави!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай