Ето я законодателната програма на БСП, ще я подкрепят ли

Програмата е с хоризонт шест месеца - до декември 2022-а

Ето я законодателната програма на БСП, ще я подкрепят ли | StandartNews.com

Проекторешение за приемане на Законодателна програма на Народното събрание за периода юли - декември 2022 г. внесоха депутатите от БСП, начело с шефа на групата Георги Свиленски. То ще бъде гласувано като първа точка в четвъртък, стана ясно в края на пленума на левицата.

ВИЖ ОЩЕ: БСП реши - не пуска мандата, предлага Асен Василев за премиер

Чрез вота за законодателната програма БСП ще тества дали има парламентарно мнозинство за подкрепа на правителство с третия мандат. Ако законодателната програма бъде приета, БСП в петък ще върне на президента Румен Радев папка с името на Асен Василев като кандидат за премиер.

Вижте програмата тук

„Програмата влиза като проект за решение на Народното събрание с очакване да бъде подкрепена от институционално и отговорно мнозинство за стабилността на България. Ако програмата събере необходимото мнозинство от поне 121 депутати, на следващия ден внасяме кандидат за министър-председател. Той ще бъде Асен Василев”, обяви Корнелия Нинова.

Програмата е с хоризонт шест месеца - до декември 2022 г. В нея са отразени някои предложения на „Има такъв народ”. „Програмата е одобрена от ПП, ДБ и от депутатите на „БСП за България”, каза председателят на левицата и уточни, че все още трите партии не са провеждали разговори за министри. 

Ако програмата не бъде подкрепена и не събере достатъчно мнозинство, БСП ще върне неизпълнен мандата на президента Румен Радев още на другия ден и отиваме на избори, обяви лидерът на партията. И допълни, че ще внесат и проект за решение за удължаване срока на работа на Народното събрание с оглед на напрегнатата ситуация и важните въпроси, които очакват разрешение.

"Не водим никакви пазарлъци, водими институционален разговор. Искаме най-накрая да наложим в политиката принципно, отговорно и държавническо отношение към правенето на политика. Без задкулисие. Ето, заставам пред българския народ и казвам, че ние положихме всички усилия да ви помогнем за следващите месеци. Диалог, разбирателство, аргументи, срещи. Положихме всички усилия. Резултатът е това", посочи още лидерът на БСП. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай