Емил Радев: В борбата срещу насилието на животни спасяваме и хора

Емил Радев: В борбата срещу насилието на животни спасяваме и хора | StandartNews.com

В борбата срещу насилието на животни спасяваме и хора, каза евродепутатът Емил Радев. Европейските граждани може да си вземат неполучени суми до 5000 евро, включително и по трудови договори без да плащат тлъсти хонорари на адвокати в съда, изрази надежда той.

Практиката ни показва, че тези, които извършват насилие върху животни, рано или късно пренасят своята агресия върху хора, коментира пред жители на варненския район „Владислав Варненчик" евродепутатът Емил Радев. Той сподели, че мъжът, който потроши с брадва и мотика две жени в Аврен през уикенда, е същият, от когото евродепутатът купи малтретирания кон Уолтър. За да спаси кончето от системно недохранване и от жестокостта на стопанина му, Емил Радев купи Уолтър и го дари на английското семейство, което се застъпи за него.

„Преди време в телефона на осъден за зверско убийство бяха намерени стотици снимки на измъчвани котки", припомни евродепутатът. Той представи вижданията си за предотвратяване на бруталните случаи на насилие върху животни чрез създаването на зоополиция. „Пилотно тя би могла да заработи в големите градове, където има общинска полиция. В Холандия например зоополицаите са униформени, разясни Емил Радев. Той бе категоричен, че когато се борим срещу насилието над животни, всъщност спасяваме и хора.

Евродепутатът подчерта и значението на гласувания в Комисията по правни въпроси към ЕП доклад за опростяване на съдебните производства по отношение на исковете с малък материален интерес.

„Надявам се промяната да стане факт до края на годината. Тя ще позволи на европейските граждани да си вземат неполучени суми до 5000 евро, дължими включително и по трудови договори, без да се налага да ползват скъпи услуги на адвокати в съответната страна-членка на ЕС. Ще бъде достатъчно да попълнят унифицирана бланка, която да подадат на родния си език и в съда на държавата, където живеят", посочи Емил Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай