Джон Лоутън е официален представител на НФСБ в Англия

Джон Лоутън е официален представител на НФСБ в Англия | StandartNews.com

Вокалистът на "Юрая Хийп" Джон Лоутън е официалният представител на НФСБ в Англия, каза лидерът на партията Валери Симеонов. Днес Лоутън беше гост на парламентарната група на "Патриотичен фронт" в Народното събрание. 

"С Валери Сименов ни свързва приятелство от дълги години, но при това посещение го виждам в новата му роля в парламента. Винаги, когато и където ходя по света, говоря много за България, която нося в сърцето си", каза музикантът.

"С Лоутън имаме направени над 22 документални филма за различни области в България. Той е официалният представител на НФСБ в Англия", добави Симеонов.

Лоутън добави, че 20 март е ден на щастието и смята, че всеки има нужда от щастие, защото днес светът преживява трудни моменти. Певецът се е включил у нас в кампания за превенцията на хепатит и използва момента да предупреди хората за опасната болест.

Полина Карастоянова заяви, че Лоутън е мъж, който истински обича България. "Той познава българската история, познава културните и исторически забележителности на България, така че няма проблем да ги промотира в британската общност. Радваме се, че той днес е гост на нашата парламентарна група", добави депутатката.

Джон Лоутън посочи, че са изминали няколко години откакто е бил в парламента. "Много неща са се променили, но България не се е променила. Известна е любовта ми към тази държава", каза гостът. В заключение той добави, че споделя принципите на "Патриотичен фронт", "защото те защитават хората и са важни за България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай