ДСБ-Варна иска главата на Радан

ДСБ-Варна иска главата на Радан | StandartNews.com

Хората му в гражданския съвет на РБ топят България пред Брюксел

Варненската организация на ДСБ се готви да иска оставката на лидера си Радан Кънев на националната конференция в неделя, научи "Стандарт" от свои източници в партията. Варненските тъмносини са недоволни от разделението в партията, предизвикано от непоследователната му политика, която руши постигнатото единство на РБ на местно ниво. В морската столица Кънев претърпя крушение на местния вот. Той се опита да сглоби алтернативна коалиция, залагайки на неприемлив за местните кандидат - Чавдар Трифонов. Още в първия си работен ден като общински съветник обаче Трифонов напусна реформаторите. Недоволство тлее и в Бургас.

"Очакваме драматична конференция, на Радан Кънев ще му бъдат казани доста нелицеприятни истини", заканиха се делегати. Предусещайки бурята, Кънев отсега се оплаква, че здравният министър Петър Москов му мъти водата, срещайки се със структури в страната. За да си подсигури партийната власт, Кънев е подготвил и промени в устава, с които лидерът получава повече правомощия.

Междувременно вчера атаката на Радан и хората му към ГЕРБ продължи, но вече за сметка на България. Близките до Кънев членове на Гражданския съвет в РБ пуснаха скандална декларация, с която настояват Брюксел да не отменя мониторинга за напредъка на България в областта на правосъдието и вътрешния ред и да продължи да ни следи изкъсо заедно с Румъния. Според тях евентуалното отпадане на механизма за проверка било вредно, защото само той ни стимулирал да борим корупцията.

Наглост, за пореден път топят държавата в Брюксел заради личните си партийни интереси, коментираха депутати от другите партии в блока. И припомниха, че декларацията се прави броени дни преди 16 март, когато в Брюксел ще се състои среща на високо равнище за искането на евродепутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС за отпадане на мониторинга на ЕК. На нея ще присъства правосъдният министър Екатерина Захариева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай