Другарски съд за соцдепутатите, подкрепили Цацаров

Пленумът на БСП обсъжда дали да ги накаже

Другарски съд за соцдепутатите, подкрепили Цацаров | StandartNews.com
  • Пленумът на БСП обсъжда дали да ги накаже

Другарски съд се очаква днес за соцдепутатите, подкрепили избора на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ. Пленумът на БСП, който по принцип се събира, за да приеме критерии и правила за избор на лидер, ще се занимае и с този въпрос. Висшите социалисти ще обсъждат дали да накажат 27-те червени депутати, подкрепили Цацаров, въпреки решението на ПГ на БСП да се гласува „против”. Разнобоят в групата нажежи страстите в Столетницата. Корнелия Нинова не владее групата, изпусна я коментира Антон Кутев. Соцръководството излезе с декларация, че този, който не се е съобразил с общото решение носи своята лична отговорност.

ВИЖ ОЩЕ: БСП приема план за "президентски" избор на лидер

При дебатите в пленарната зала лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че има решение депутатите социалисти да не подкрепят нито една от двете номинации. В последствие обаче при вота 27 души бяха зад Цацаров.

ВИЖ ОЩЕ: Искри в БСП заради подкрепата за Цацаров

В последната декларацията се посочва, че в правилника на парламента се предвижда възможност народните представители, които имат различно от групата си мнение да го изразят в рамките на три минути. Никой от гласувалите за Сотир Цацаров не е направил публично това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай