Искри в БСП заради подкрепата за Цацаров

Който не се е съобразил с позицията срещу избора му за шеф на ККПКОНПИ, носи лична отговорност, обяви соцръководството

Искри в БСП заради подкрепата за Цацаров | StandartNews.com
  • Който не се е съобразил с позицията срещу избора му за шеф на ККПКОНПИ, носи лична отговорност, обяви соцръководството

Искри продължават да хвърчат в БСП заради факта, че 27 соцдепутати пренебрегнаха решението на групата си и подкрепиха избора на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ.
Корнелия изпусна групата си, коментира Антон Кутев. Ръководството на БСП пък се събра на спешно заседание на "Позитано", за да излезе с позиция по случая.

ВИЖ ОЩЕ: Кутев: Има разцепление в групата на БСП

Всеки, който не се е съобразил с политическото решение на БСП за неподкрепа за кандидатурата на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ и не е мотивирал различното си мнение, носи лична отговорност, гласи становището, което соцлидерът Корнелия Нинова публикува и във фейсбук страницата си.

"По повод гласуването на председател на КПКОНПИ и разпространяваната невярна информация, че парламентарната група на „БСП за България“ не е имала политическо решение, заявяваме, че на общо събрание на групата, проведено на 10.12.2019 г., с гласуване беше прието политическо решение – “не подкрепяме кандидатурата на Сотир Цацаров“. Против това решение гласуваха само трима депутати. Беше взето решение - който има друго мнение, да се възползва от член 58, ал. 4 на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и да изрази различната си позиция от трибуната на парламента", се казва в позицията на социалистите.

Според правилника на червените чл. 58 ал. 4 дава възможност "на народен представител, който има мнение, различно от това на парламентарната група, да го изрази в рамките на 3 минути".Никой от гласувалите за Сотир Цацаров обаче не е направил публично това.

В сряда Сотир Цацаров получи подкрепата на 165 народни представители, 30 депутати от БСП бяха „против“, а трима се въздържаха. 27 соцпарламентаристи дадоха гласа си за Цацаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай