ДПС отстрани Христо Бисеров

ДПС отстрани Христо Бисеров | StandartNews.com

София. Централният съвет на ДПС прие оставката и освободи Христо Бисеров като зам.-председател на партията,  член на Централни оперативен съвет и член на Централното бюро.

Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан на брифинг след заседание на Централния съвет на ДПС. Съветът освобождава Бисеров и като член на ДПС до приключване на съдебните дела, заведени срещу него. Още през следващата седмица ще предприемем необходимите действия по заличаването на Христо Бисеров от регистрите на Софийски градски съд от ръководните дела на ДПС, обясни Местан.

Проведохме заседание на Централния съвет, за да вземем това неизбежно решение. Скоро ще имаме друго заседание, на което ще бъдат разисквани останалите теми, поясни Местан.

„Що се отнася до избирането на нов зам.-председател на ДПС, тази тема не е разисквана днес, но предстои да се разисква", обясни Местан.

„Вероятно ще инициираме парламентарни дебати и ще поискаме правителството да представи екшън план, който да бъде одобрен от парламента и реализиран, за да се избегне спирането на оперативните програми", каза още лидерът на ДПС.

„Ние настояваме за специални, нарочни парламентарни дебати за предварително изготвен екшън план, който да бъде приет и изпълнен, тъй като ще бъдат засегнати всички български граждани. Но отговорността е на един човек – Бойко Борисов.

Ще се спукат и други балони и затова и той бърза, но днес трябва да е видял, че кабинетът „Орешарски" не е сираче, а се ползва с една много силна подкрепа", каза Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай