Димитър Кочков се закле като депутат

Димитър Кочков се закле като депутат | StandartNews.com

София. Димитър Кочков положи клетва като народен представител от Коалиция за България от Плевенски многомандатен избирателен район.

Той влиза на мястото на Любомир Петков, чиито пълномощия бяха прекратени по негово желание.

Парламентът прие на второ четене и промените в Закона за дейностите по предоставяне на услуги.

Измененията предвиждат възможност доставчик, който е законно установен в друга държава членка, еднократно или за определен период от време да упражнява своята дейност в България, без да се установява.

Преди това депутатите приеха седмичната си програма. Като точки в дневния ред бяха включени отчетите за дейността на Съвета за електронни медии за 2012 г. и Годишният отчет за дейността на Комисията за защита на личните данни за миналата година.

Въпросите към премиера и министрите превишават 70, а питанията са над 10, обясни председателят на Народното събрание Михаил Миков в началото на заседанието. Затова в петък парламентарният контрол ще започне от 09:00 часа.

Депутатите приеха на първо четене два законопроекта за изменение и допълнение на Закона за народната просвета.. Първият законопроект е с вносители група народни представители от Коалиция за България, а вторият е внесен от депутати от ГЕРБ.

Промените са свързани с интегрирането на децата със специални образователни потребности и предвиждат комбинирана форма на обучение – дневна и индивидуално обучение. Министерството на образованието и науката подкрепя предложените промени. Ресорната комисия по образование също подкрепя промените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай