Деян Николов с решение за паркирането в София

Буферни паркинги и безплатно метро решават проблема

Деян Николов с решение за паркирането в София | StandartNews.com

Изграждане на  паркинги върху общински имоти решава проблема с паркирането в жилищните райони

„Направили сме подробни разчети, според които е възможно метрото да се използва безплатно от всички софиянци. Ще го постигнем, докато решаваме един друг проблем за софиянци – паркирането в центъра на града. За всички живущи в синята и зелената зона ще осигурим по едно безплатно място и по едно на преференциална цена. За всички  останали ще завишим  малко цената на паркирането в двете зони." Това заяви кандидатът на "Възраждане" за кмет на София Деян Николов. Той имаше отворена среща в район “Овча купел”.

Ще изградим буфени паркинги обаче, на които да могат да паркират и да се придвижат пеш или с безплатното метро например.  С екипа ми сме категорични, че синята и зелена зона не бива да се увеличава повече, така че с предложените от нас мерки постигаме решението на няколко проблема, каза Николов.

Постигаме оптимизация на трафика и респективно намаляваме вредните емисии, с което постигаме по-чист въздух за софиянци, осигуряваме възможност за по-лесно паркиране в центъра на София, по-добри условия за паркиране на живеещите  в центъра, които заплащат веднъж данък за МПС и веднъж такса за синя или зелена зона. С това към момента те са облагани двойно и този рекет на софиянци, налаган от Общината,  трябва да се премахне, категоричен бе кандидатът за кмет.

Планираме още завършване на Южната дъга на околовръстното шосе и реализиране на проекти за скоростни отсечки от западна и северна София до центъра на града, както и изграждане на кръстовища на две нива по ключови пътни артерии на града, с което допълнително ще намалим трафика и ще улесним придвижването за всички софиянци, съобщи още кандидатът на "Възраждане" за кмет. 

Паркоместа в районите на София  масово липсват. Например в район „Витоша“, „Младост“, „Люлин“, който вече също се пренаселва, а и на много други места. Ето защо е необходимо,  където е възможно да се изградят паркинги върху общински имоти, както и да се завиши контролът, върху новото строителство, да се спазва изискването във всяка сграда да има осигурени паркоместа за всеки живущ, да се спрат корупционните практики, каза още кандидатът за кмет на София.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай