Десетки сигнали в комисията по ревизията

Тя ще работи три месеца

Десетки сигнали в комисията по ревизията | StandartNews.com

Десетки сигнали от различни експерти, граждански и неправителствени организации са постъпили вече в комисията по проверка на управлението на Бойко Борисов. Това съобщи председателката й Мая Манолова при откриването на първото заседание на новия орган в парламента.

ВИЖ ОЩЕ: Манолова зове: Подавайте сигнали срещу Борисов

Временната комисия е с обхват около 40 сектора с висок корупционен риск и стотици обекти за проверки. „Това са дружества, държавни органи, организации, различни проекти и сделки за период от 10 години”, добави Манолова. Предвидено е комисията да работи три месеца.

Комисията ще установява има ли злоупотреби и нарушения при изразходването на средствата от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавните предприятия и дружества с повече от 50% държавно участие през последните десет години.

„Очакванията на българите към Комисията за проверка на управлението на Борисов са огромни. Хората очакват истината за харченето на публичните пари, искат истински, а не имитация на проверки за злоупотреби и нарушения в различни държавни органи и институции”, заяви още Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай