Депутатите решават за рестарт на Кремиковци

Депутатите решават за рестарт на Кремиковци | StandartNews.com

София. Дали работата в завода за непрекъснато леене на стомана "Кремиковци" да бъде възобновена ще решава утре ресорната парламентарна комисия. Предложението е внесено от лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Програмата им включва още и приемане на проект за решение за прекратяване на концесионните договри на злато, ценни и редки материали, както и тези на ЕРП-тата, също внесени от "Атака".

В пленарната зала пък народните представители ще обсъждат промените в закона за потребителския кредит, с които заемите до 400 лева влизат под ударите на закона. Текстовете, внесени от Йордан Цонев (ДПС), предвиждат и възможността кредитополучателите да избират дали да отговарят с цялото си имущество при изтегляне на жилищен кредит или само с ипотекираното жилище. Ако промените бъдат приети, банките няма да начисляват и такса за предсрочно погасяване след изтичането на първата година от подписването на договора.

В зала влиза и новият закон за Сметната палата, който ще я преобразува в колегиален орган. Досега ръководството бе еднолично.

Утре е и първата сряда от месеца, което означава, че ще се проведе редовния блиц-контрол, на който депутатите ще могат да задават въпроси на премиера и вицепремиерите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай