Депутатът Борислав Великов поставя условия на Бойко

Депутатът Борислав Великов поставя условия на Бойко | StandartNews.com

Депутатът от реформаторския блок доц. Борислав Великов, избран от монтанския район, поставя условия на правителството, съобщиха от офиса на партията му в Монтана. Основното от тях е – ако не се осигурят пари за развитието на Северозапада, той оттегля подкрепата си за него.

Доц. Борислав Великов е представител на партия Българска нова демокрация в реформаторския блок. Тя участва само с един депутат в парламентарната група на реформаторите.

Депутатът настоя да бъдат осигурени средства за изпълнение на програмата за съживяване на Северозападна България и Родопите. Те обаче не са предвидени в бюджета за 2016. Той настоява и за откриване на държавни професионални колежи, като първият бъде в Монтана. Тази идея обаче не среща подкрепа от ГЕРБ, заявява депутатът.

Има смисъл да се подкрепя това управление само ако ГЕРБ приеме график за реални реформи, твърди народният представител. Става въпрос за ускоряване на реформите в най-чувствителните сектори на обществото – съдебна система, здравеопазване, образование, енергетика, национална сигурност. Той е обезпокоен от закъснението за подписване на анонс към декларацията за партньорството между партиите, които подкрепят правителството. Документът е представен на 18 декември м.г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай