Денков обяви поход срещу агресията и насилието, ето и мерките

Почти всички мерки са на ниво Министерски съвет и министерства

Денков обяви поход срещу агресията и насилието, ето и мерките | StandartNews.com

Набелязахме повече от 15 мерки срещу агресията и насилието, съобщи премиерът акад. Николай Денков на пресконференция в Министерския съвет след среща с представители на четири министерства.

„Почти всички мерки са на ниво Министерски съвет и министерства, изискващи координация между институциите. Има и такива, свързани с изменение на законодателството“, обясни премиерът.

„През последните дни и седмици в медиите се появиха информации за много тежки случаи на насилие. Това е било скрита епидемия през последните години. Окуражени от подкрепата, която получиха от институциите, много хора се осмелиха да разкажат за техните проблеми“, коментира още премиерът Денков.

Мерките бяха обсъдени от министър-председателя с представители на министерствата на вътрешните работи, на труда и социалната политика, на правосъдието и на образованието и науката.

Денков обясни, че на срещата е направен преглед на цялата налична информация, въз основа на която са формулираните мерки, насочени както към превенцията срещу насилието, така и към подпомагане на жертвите от него. Премиерът даде за пример обсъжданата възможност да се прецизират текстовете в законодателството, свързани с ранните бракове сред малолетните деца.

„Това е голям проблем и също е форма на насилие, по която трябва да се работи“, отбеляза Николай Денков.

Министър-председателят увери, че всички набелязани мерки, които са на ниво Министерски съвет и отделни министерства, ще бъдат придвижени в рамките на месец.

„Нашият ангажимент е след месец да ви кажем какво вече е въведено в действие“, каза още премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай