Човек от отровното трио се подвизава в КТ Подкрепа

Лидерът на синдиката отказа да спомене името на члена-бунтар

Човек от отровното трио се подвизава в КТ Подкрепа | StandartNews.com

Организатор на протестите, който е част от т.нар. "отровно трио" е и член на Конфедерацията на труда "Подкрепа". Това разкри в интервю за бТВ шефът на синдиката Димитър Манолов. "Той си знае кой е", лаконичен бе Манолов, като не назова името на въпросния синдикалист.

Манолов потвърди, че не е стъпил на продължаващите 14 дни протести. Разбира се подкрепя гражданската енергия на хората и исканията на много от тях, но като цяло множеството не знае какво иска, смята Манолов.

Просто светът, в който живеем, е несправедливо устроен - лош за едни и добър за други, обобщи философски синдикалистът защо исканията за морал и справедливост реално са неосъществими.

Протестът всъщност е политически - вижте в първия му ден, че всички политици, които не са във властта, бяха на него, заяви още Димитър Манолов. "Политическо лице махаше с юмрук", допълни той, визирайки президента.

Христо Иванов изглежда единственият искрен там, той ясно казва какво иска, коментира още лидерът на "Подкрепа". Нещата щяха да са по-честни, ако и другите го правят, допълни той.

Въпреки, че от участието му стана ясно, че синдикалистът всъщност не подкрепя протестите, съветничката му Ваня Григорова е всеки ден там, призна той. Но тя е с много ясни синдикални искания, изписани на табелата й, обясни Манолов.

ГЕРБ нямат много неща, с които да си помогнат, имат много, с които да си попречат - така той обобщи очакванията си за промените в кабинета, които трябва да се обявят днес. По-скоро ще се направят неща във втората посока, заключи президентът на КТ "Подкрепа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай