Бургаският кмет пише на министър Греков за ИАРА

Градоначалникът настоява ведомството да се премести в Бургас

Бургаският кмет пише на министър Греков за ИАРА | StandartNews.com

Бургас. Бургаският кмет Димитър Николов скочи срещу ветото за преместването на ИАРА от София в Бургас. Той изпрати до земеделския министър Димитър Греков официално писмо, в което се застъпи решението на правителството за рокадата да бъде изпълнено.

"Настоявам да бъде преразгледано решението за спиране на процедурата за преместване на ИАРА в нашия град. Чувстваме се крайно разочаровани от това своеобразно вето. Това е една от малкото теми, по които дори бургаските политици от всички партии са единодушни", заявява бургаският градоначалник в депешата до министър Греков.

В писмото си Николов пита какви са конкретните причини да бъде отменено преместването на агенцията. Той излага 8 довода в подкрепа на становището, че мястото на ИАРА е в Бургас.

"Факт е, че най-големи количества риба се добиват по южното черноморие. Вече имаме подготвена сграда с перфектна локация, където да настаним служителите на ИАРА. Имаме традиции в управлението на тази структура, тъй като до 2000 година тя бе разположена в Бургас", изтъква пред министъра бургаският градоначалник.

По повод съмненията дали в морския град има достатъчно квалифицирани кадри, Николов допълва, че е готов да представи в министерството дълъг списък с бургаски специалисти от бранша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай