БСП прави конгрес през април

БСП прави конгрес през април | StandartNews.com

София. БСП ще свика 48-я конгрес на партията в началото на април, а проект за пенсионна реформа ще бъде представен през февруари. Това стана ясно от днешния пленум на БСП, предаде БГНЕС.

Въпроси и основни точки за политически задачи на левицата, както и приоритетите на нейната парламентарна група през новия политически сезон, са били разгледани от социалистите днес, съобщи председателят на БСП Лява България Михаил Миков. Той уточни, че са дискутирали още по мерките за укрепване на социалистическата партия и засилването на позициите й в обществото.

Политическите задачи пред партията са свързани с усилване на работата и дейността по приоритетите, свързани със защита на социалните права, утвърждаване на социална държава, законодателна дейност, насочена към намаляване ефектите от крайнодясното управление на четворната коалиция, коментира Миков. Законът за Народната просвета, данъчните закони и внасяне отново на закона за прогресивно подоходна облагане, законодателна дейност в здравеопазването, са основни за партията. По думите на председателя на БСП, че левицата ще участва активно в обсъждане за пенсионната реформа и законите, свързани с подобряване на съдебната власт.

Темата за коалиция с АБВ за местните избори не е била обсъждана на пленума, уточни той. Първо ще направим разговор с коалиционните си партньори, каза още Миков.

БСП е готова вече със свой проект на пенсионна реформа, който ще се обсъди и от съвета за социална политика, а през февруари ще се представи на социалните партньори, каза от своя страна Драгомир Стойнев. БСП трудно ще приеме увеличаване на стажа и възрастта на работещите. Хора, които са работили, трудно могат да понесат още едно увеличение на стаж и възраст. Трябва да има замразяване на стаж и възраст и гъвкави форми за пенсиониране, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай