БСП откри предизборен „Клуб 22” в Благоевград

БСП откри предизборен „Клуб 22” в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Предизборният щаб на Коалиция „БСП - лява България" в Благоевград бе открит в центъра на Благоевград на площад "Георги Измирлиев", съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Надявам се тук да бъде мястото, където всеки в рамките на тази кампания ще може де се запознае с нашите кандидати, от които да чуе идеи за това какво искаме да направим за България, когато спечелим изборите, водачът на листата в града Кристиан Вигенин. Той символично нарече сборното място на социалистите "червеното сърце на Благоевград" и допълни, че кандидатите са сред хората, за да чуят идеите им, да работят заедно, за да може с обединени сили България да стане по-справедлива държава.

Бившият външен министър открои два ключови акцента в платформата на коалицията - образование и здравеопазване, защото по думите му това са темите в ежедневието на хората, които предизвикват най-много тревоги и припомни направеното от кабинета "Орешарски" през изминалия мандат в социалната политика - нови 50 000 работни места, увеличена минимална работна заплата, увеличение на обезщетенията за отглеждане на дете през втората година и увеличение на средствата и за първолаците.

Вторият в листата д-р Владимир Пандев пожела предизборният клуб винаги да бъде пълен с членове и симпатизанти на червената идея. По думите му близостта с хората е най-важна, защото друга партия, която да стои по-близо до хората, няма. Кандидатите за депутати Димитър Капитанов и Емил Костадинов изразиха сигурност в успеха на предстоящите избори, защото „левите хора са хората на утрешния ден".

По време на кампанията в предизборния щаб "Клуб 22" всеки ще може да се запознае с програмата и приоритетите, по които коалицията ще работи в следващия мандат, да се срещне с кандидатите за народни представители и да даде предложения за бъдещото управление на страната, обясниха от пресцентъра на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай