БСП се нацупи на партията на Петков. Ще бави ли мандата?

Президентът Румен Радев да каже отношението му новия проект, зове Стоян Мирчев

БСП се нацупи на партията на Петков. Ще бави ли мандата? | StandartNews.com

БСП не погледна с добро око на заявките за нов политически проект от служебните министри на икономиката и на финансите Кирил Петков и Асен Василев. Както и на заиграването с двамата на премиера ген. Стефан Янев.

Президентът Румен Радев да каже какво е отношението му към евентуалния нов проект, който се спряга около служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, настоя соцдепутатът Стоян Мирчев пред Нова телевизия.

"Важно е Радев да каже какво е отношението му към тази партия преди президентските избори, за да го чуят и нашите членове. Това би било коректното отношение към всички хора от БСП, които застанаха зад него и го избраха в първия мандат", допълни Мирчев.

„Министър-председателят е избран от президента. Служебният кабинет би трябвало да е  надпартиен и да няма позитиви към една или друга партия. Това залитане на Янев относно проекта на „Петков-Василев” ми се струва странно. От такъв проект би трябвало да се притеснява Христо Иванов, защото това би било десен проект”, каза още соцдепутатът.

Стоян Мирчев отговори и на въпроса колко време ще бави БСП третия мандат. „Ние сме поставили ясен хоризонт за връщането на мандата. Между 10 и 15 септември”, категоричен бе Мирчев. Преди ден депутатката от „Демократична България” Стела Николова разкри тайния план на Румен Радев да управлява до 22 януари – БСП не връща мандата до 22 ноември, след тази дата Радев вече няма право по конституция да разпуска НС и така този парламент с това служебно правителство остава до клетвата му на 22 януари 2022 г.

„До няколко дни бюджетът трябва да се актуализира и на второ четене. Това трябва да се направи качествено, защото не трябва да предизвикваме нов хаос в държавата”, каза Стоян Мирчев. Той добави, че днес предстои среща с „Има такъв народ” относно актуализацията и мандата за кабинет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай