Бойко спира министрите от предизборната кампания

Бойко спира министрите от предизборната кампания | StandartNews.com

Месец преди кметските избори лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще спре участието на министрите в предизборната кампания. Това заяви лично Борисов пред участниците в Националното съвещание на ДСБ в Пловдив. Премиерът пристигна в хотел "Санкт-Петербург", където се проведе срещата, за да приветства коалиционните си партньори.

Преди това лично събра актива на ГЕРБ в друг пловдивски хотел "Империал", за да стегне своите редици преди вота наесен. "Идват местни избори и това действително е един огромен тест за нас като партия. Мисля да предложа на ръководството на Реформаторския блок, в лицето на господин Кънев, месеца преди изборите министрите да ги спрем от предизборна кампания, включително и мен, защото няма как на местно ниво да спасим битката между партиите", обяви Борисов.

"Представете си в едната зала Лили Павлова обещава пътища, в другата Москов нова болница, ако някой стане кмет, как ще изглеждаме в очите на хората", коментира мотивите за предложението си премиерът. По думите му, каквото се прави от страна на министрите по вота, трябва да приключи месец по-рано. След това министрите трябвало да си гледат своята работа, а партийците да обикалят, да правят митинги и концерти. Борисов се зарече също последния месец да не участва в кампанията и да не се явява на митинги, колкото и това да е важно.

Даде като лош пример поведението на кандидатите на ГЕРБ и РБ в Сърница, където се провеждат кметски избори. И двамата били категорични, че при превес на друг кандидат във вота, няма да го подкрепят. В същото преме представителката на ДПС проявила дипломатичност в отговора. "А нашите, понежа аджамии и двамата ... . Ами кажи поне от лицемерие "разбира се, ще подкрепя колегите". Това искам да избегнеме с господин Кънев и с много от вас", обясни още веднъж намеренията си Бойко Борисов. Той бе категоричен, че ако има балотаж някъде и кандидатът на РБ има преднина, от ГЕРБ ще го подкрепят.

От своя страна лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че между политическите партии в център дясно трябва да има едно здраво сериозно партньорство, уважение и самочувствие. "Да сме горди, че сме направили компромисите, че сме изяли жабите, че можем да се снимаме заедно без всякакво колебание и че го правим, затова в България се живее по-добре", допълни Кънев.

Борисов също подчерта, че напрежението през годините между партиите е било голямо, но с компенсацията на времето, с хумор и весело настроение това е минало. "Диалогът с Реформаторския блок е изключително важен, това е сърцето на коалицията. Благодарим, разбира се, на АБВ и Патриотичния фронт за подкрепата, но всъщност докато връзката на Реформаторите и ГЕРБ е факт, мисля че управлението ще е стабилно", коментира в присъствието на Радан Кънев Борисов.

И двамата лидери разредиха деловата атмосфера на форума под тепетата с малко шега. Кънев сподели притесненията си преди година в Брюксел да се снима с Цветанов, защото не знаел как ще се изтълкува подобна снимка в България. Борисов пък му призна, че тръгвайки за срещата на ДСБ, решил да вземе новият вътрешен министър Румяна Бъчварова, за да го пази.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай