Бойко: мюсюлманите са мост между партиите

Каня 10 от тях в кабинета си, каза експремиерът

Бойко: мюсюлманите са мост между партиите | StandartNews.com

Борисов препоръча на Реформаторите да са по-смирени

Кърджали. Поне 10 заместник-министри мюсюлмани обеща лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, ако партията спечели мнозинство на вота наесен. Това стана по време на посещението му в кърджалийското село Припек в неделя. Готовността на Генерала да назначи мюсюлмани бе заявена в отговор на въпрос за възможно партньорство между ГЕРБ и ДПС. "Сътрудничество може да се прави с всички партии и българските мюсюлмани трябва да бъдат мост между партиите, а не да разделят хората. Колкото повече мюсюлмани има във властта, е по-добре и ако ние участваме в следващото управление, поне 10 зам.-министри мюсюлмани ще има", каза Борисов. И обясни, че в това отношение ДПС превъзхожда ГЕРБ.

"Затова сега в райони със смесено население търсим всички образовани и с добра репутация млади хора от този етнос", каза Борисов. За следизборна коалиция или партньорство с БСП или ДПС той беше лаконичен и каза, че най-важни са резултатите от 5 октомври. Борисов отново изтъкна позицията си, че пред него има две опции след вота - стабилно управление със 121 депутати или "не участваме в каквито и да е коалиции с пазарлък". Той припомни, че ГЕРБ са доказали, че могат да управляват сами, но там, където има възможност, работят в коалиция. Като примери посочи Общинския съвет в Царево, където си сътрудничат с Реформаторския блок, а в местния парламент в София със Синята коалиция. "На реформаторите бих препоръчал да се държат по-уважително, защото е лошо да лижеш там, където плюеш. Пожелавам им приятна игра, успех на изборите и да се видим в парламента", подчерта Борисов. "Много се обидиха реформаторите за "драгалевския вожд", та чак ме пратиха при царя. Преди десетина години, когато царят дойде, ако беше направена тогава коалиция между СДС с Иван Костов и царя, България щеше да е съвсем различна до момента", каза още лидерът на ГЕРБ. По думите му сега реформаторите се опитвали по същия начин с предварителни заявки и манипулации да определят кой какъв да бъде. "Затова позицията ми се смени, защото се поставят условия. Какво, ГЕРБ да победи, а да направим Радан Кънев премиер?", попита риторично Борисов и продължи "аз пия кафе, пия и родопски чай, но "не се целувам по Орлов мост като Станишев и Местан", затова реформаторите да се посмирят малко. Обиколката на Борисов в Кърджалийско започна с час закъснение в джебелското село Припек, където той откри новоизградена спортна площадка, за която от субсидията на партията са дарени 45 000 лв. Местните футболни фенове бяха подготвили изненада и помолиха Генерала да пробва игрището.

ГЕРБ подари концерт на 7000

Гербери пяха "Плава циганко" и "Соколе мой" под връх Копрен в събота вечер. Над 7000 души се събраха на нощно парти в Западна Стара планина, организирано от общината в село Георги Дамяново. С него местните отбелязват празника на Балкана всяка година от 2008-а насам.

Купонът започна още по светло, когато заприиждаха автомобили със запалени планинари. Всяка компания си опъва палатка и раздимява скара. Към привечер планината се напълни с хора. Автомобилите - над 2000 на брой, се проточиха на импровизиран паркинг, дълъг 4 км.

Към 10 часа вечерта започна концерт на сръбския фолк певец Миле Китич. Хиляди пяха с него "Плава циганко" и "Соколе мой". Кметът на общината Дилян Димитров поздрави публиката и обяви, че концертът на Миле е спонсориран от партия ГЕРБ. Сред множеството тръгна и председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Мнозина се снимаха с него за спомен под звездите. Миле Китич пя до 1 часа през нощта. До рано сутринта хората се точиха по пътя към Монтана, а по колите личеше, че не са само местни. Имаше с номера от Враца, Плевен, Видин, София, дори Пазарджик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай