Боян Боев поема ДКЕВР

Анжела Тонева става съветник на Орешарски

Боян Боев поема ДКЕВР | StandartNews.com

София. Изпълнителният директор на "Български енергиен холдинг" (БЕХ) Боян Боев заема мястото на Анжела Тонева като председател на Държавната комисията за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

По информация на "Стандарт" Тонева става съветник на министър-председателя Пламен Орешарски. Тя е имала среща с премиера Пламен Орешарски днес и е приела неговото предложение да му стане съветник. Това стана ясно след края на заседанието на министерски съвет днес. Към нея не е имало натиск за определени действия, категоричен беше икономическият министър Драгомир Стойнев.

На мястото на Михаил Димитров като член на държавния регулатор отива  Лиляна Младенова. Те ще довършат вече започнатите мандати на предшествениците си в регулатора.

Тази сутрин стана ясно, че Анжела Тонева е подала оставка, а малко по-късно и Михаил Димитров последва примера й.

"Не е имало натиск над мен, причината за оставката е натрупаното огромно напрежение в енергийната система. Време е някой с повече енергия да встъпи на този пост. Решението ми е по лични причини", обясни Aнжела Тонева пред бТВ.

Преди БЕХ Боян Боев е бил директор на дирекция „Финансово-икономическа" в ТЕЦ „Марица Изток 2". Магистър е по икономика, счетоводство и контрол.

Лиляна Младенова също е икономист. До август т. г. е заемала различни позиции в администрацията на ДКЕВР. В момента е ръководител на отдел „Цени и ценова политика" в БЕХ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай