Борисов огледа срутването на пътя Девин-Кричим

Борисов огледа срутването на пътя Девин-Кричим | StandartNews.com

Министър-председателят Бойко Борисов огледа лично срутването, което минала седмица блокира движението при 102-ри км на път III-866 Девин – Кричим. От петък временно са преустановени аварийните дейности поради опасността от ново свличане на скална маса, застрашаваща живота на работещите екипи. Това съобщиха от пресцентъра на правителството.

Алпинисти са установили при обрушването на скалите, че има огромна пукнатина над горния ръб на скалния откос, което е предпоставка за нови значителни срутвания.

Скалните късове ще бъдат премахнати чрез контролирани взривове във вторник. За тази цел ще бъдат използвани около 1 тон взривни вещества. Оценката на експертите е, че в резултат на взрива ще бъдат премахнати около 4 хил. куб. м или 10 000 тона скална маса.

Очаква се движението по третокласния път да бъде възстановено към края на работната седмица.

При обиколката си в региона премиерът Борисов огледа и други свлачища по републиканската пътна мрежа, които се активираха през последните седмици от преовлажняването на почвата, съобщиха още от пресцентъра на правителството.

Правителството ще обсъди възможностите за предоставяне на средства за укрепване на свлачищата на пътищата Пловдив - Асеновград и Девин -Кричим. Това ще стане на заседание на Министерски съвет в сряда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай