Борисов: Кой може да се справи по-добре от нас ?

Борисов: Кой може да се справи по-добре от нас ? | StandartNews.com

Кой може да се справи по-добре от това правителство? Радан Кънев - как в изолацията, която изпадна? БСП – видяхме ги преди една година. Или ДПС – с кой ? Ще си дам здравето за тази стабилност и да може България в този размирен свят да е стабилна. Това заяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов, съобщава БГНЕС.

Относно евентуални предсрочни избори, премиерът коментира ситуацията така: „Ако искат, можем да си премерим силите пак".. По думите му той самият винаги е казвал, че това би коствало допълнително 40-50 милиона за избори идопълнително напрежение в държавата. "От какво са недоволни – че ръстът на икономиката е 3%, че свалихме дефицита на 2%, че 3,7 млрд. лв. изплатихме на вложителите в КТБ, която съсипаха, че е 2,6 млрд. лв. повече има в бюджета от контрабандистите? Искат да им върнат парите на контрабандистите ли догодина. От кое са недоволни?", коментира още Борисов.

„Надявам се да стане позиция на Европейския съвет да се ограничи притокът на мигранти", заяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов. По думите му, тези, които са вътре в Съюза, трябва да намерят своята реализация - образование, работа, здравеопазване, да бъдат интегрирани.

През другото време на контролно пропускателните пунктове, на външните граници, да се извършва необходимата проверка и съответно да се пропускат тези, които действително бягат да спасяват живота си", допълни премиерът, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Аз съм твърдо „за" външните граници да бъдат охранявани, така както българските, а тези държави, които не могат да се справят, да бъдат подпомогнати и да могат по-добре да се справят със задачите си", заяви още премиерът.

Това, че дойдоха лидерите на Турция, Англия, Германия, Бавария, за да кажат, че се справяме добре и да ни дадат за пример е, защото правителството действително полага огромни усилия във всички сфери, каза още Борисов.

„Всеки, който иска да се случат предсрочни избори, да заяви какво по-добро ще направи. Само преди година беше друга партия и аз изброих това, което сътвориха. Или аз трябваше да дойда да им оправя на вложителите от това, че фалираха КТБ?", попита той и изтъкна, че над 107 000 съдби са си взели парите. „Моите добрина, толерантност, желание за стабилност, имат все пак някакви граници. Ще стоя, докато съм поел ангажимент към РБ и ГЕРБ", подчерта министър-председателят.

„Радан Кънев беше този, който държеше да знае под клетва, че ще изкараме 4 години и няма аз да разбутам правителството. Всички ме подозираха, че аз ще търся предсрочни избори, за да можем да си направим по-голямо мнозинство в парламента и да отидем на президентски избори едновременно. Точно те ме подозираха", посочи още премиерът в Брюксел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай