Борисов: ГЕРБ няма да се коалира с Реформаторски блок

Борисов: ГЕРБ няма да се коалира с Реформаторски блок | StandartNews.com

София. "ГЕРБ не участва в коалиция с партия, която лидерът им не поема отговорност. Няма да се съглася да участвам в правителство, чийто премиер ще идва в Банкя да ми докладва, а след това ще ходи в Драгалевци да докладва". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в сутрешния блок на БНТ. Той уточни, че партията му няма да се коалира с реформаторски блок.

"Аз съм опарен от един брак и повече в брак не влизам. Пожелавам успех на РБ да отидат в БСП и да си направят правителство. Ако нямаме 121 мандата, ще върнем мандата. Тогава хората ще ме помолят да направя коалиция и ще я направим", продължи коментара си той.

Борисов отправи закана към Радана Кънев: "На Кънев ще кажа: Никога не съм казвал кой какъв ще бъде, никога не съм бил командир, командирът беше друг – Костов по времето на СДС. Кънев трябва да знае, че има два пътя – единият е на съд, другият - когато трябва да се оближе това, което е наплюто".

Оздравяване на КТБ

КТБ незабавно трябва да бъде оздравена. Трябва да сменим Искров и да дойде човек, който да оздрави банката. Първо дори това, че не плащаме на вложителите. Днес той има среща с експертния комитет за КТБ. Ако останем без МС след 5 октомври, без парламент, който да вземе решение, просто не ми се говори. Това бе коментарът на Борисов за кризата с КТБ. Той изтъкна, че по време на неговото управление е имало финансова стабилност, след което нещата с банките започнали да куцат.

"Дянков даде постна пица, ама пица"

"Симеон Дянков направи в най-тежкото време най-доброто възможно за България", каза Борисов по повод работата на финансовия министър по време на управлението му. "Дянков даде постна пица, ама пица. А сега няма да има. След октомври може да няма пари. България ще влезе в толкова тежък свредел, че няма да има какво да ядем. Искам да знаят това и да спрат да политиканстват – може да няма пари. При мен се знаеше кой какъв е, това е политическата отговорност. А за година и два месеца не се знаеше", каза още той.

ГЕРБ с амбиции за енергийната ефективност на страната

Нашата цел в енергийната сфера е да направим енергийна ефективност, каза Борисов по повод програмата на ГЕРБ в енергийната сфера. „В момента продукцията на единия реактор от „Козлодуй" отива в загуби по електропреносна мрежа и по сградите на хората. По-добре да извадим 5 млрд. евро да ги подарим на хората да си санират блоковете, с което ще им паднат сметката с по 30-40%. Ще урбанизираме градовете", изтъкна той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и договора с „Уестингхаус". „Цялата непрозрачност с „Уестингхаус" ни поставя в хипотеза да гадаем. И проф. Близнашки каза, че още не може да разбере какво са подписали. Не подписал Станишев „Белене" – подписал го някакъв човечец от НЕК. Не подписал Стойнев и БСП за „Уестингхаус" – някакъв човечец от АЕЦ „Козлодуй" ", каза той.

Агенция "Митници" и "Ало, Ваньо"

"Тревожи ме, че с близо млрд. са по-малко приходите в Митниците", каза Борисов и изтъкна, че е съвсем нормално служебният премиер проф. Георги Близнашки да защити Ваньо Танов, който отново пое митниците ни.

„Не. Близнашки да го махне, ако иска, това си е негова работа. Нямам нищо общо с това, нито партията". Така "герберът" отговори на въпрос дали това, че Ваньо Танов, който е човек на ГЕРБ, ще донесе дивиденти на партията предизборно.

Без агитация на ГЕРБ в Мизия

Бойко Борисов изтъкна, че партията е решила да не прави агитационна кампания в Мизия и с парите за това да помогне на бедстващите хора. "Надявам се да сме помогнали с нещо на хората", каза той и изтъкна, че в града няма да има билбордове и плакати на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай