Борисов свиква коалиционен съвет в понеделник

Ще се обсъжда отново въпросът са партийните субсидии

Борисов свиква коалиционен съвет в понеделник | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов събира коалиционните партньори в понеделник, за да обсъдят въпроса за партийните субсидии. За свикването на тъй наречения "голям" коалиционен съвет обяви самият той пред медиите в Брюксел.

Борисов припомни, че е възложил на ръководството на ПГ на ГЕРБ и на финансовия министър да разговарят и с ОП, и с Воля, както с ДПС, но това не се случи. По думите му коалиционните партньори от ОП са реагирали правилно, като са настояли за консултации с ГЕРБ.

"Сутринта се чух с Валери, Волен и Каракачанов, и в понеделник ще се видим да обсъдим въпроса", заяви Борисов.

„Ревност в предложенията, кой колко пари да похарчи в държавата, за да станат безплатни колкото може повече неща - всички партии имат подобни предложения. По-малко са предложенията как да съберем повече приходи в държавата. А това правим ние, в правителството – как да привлечем повече инвеститори, как да се вдигне Брутният вътрешен продукт“, отбеляза министър-председателят Борисов.

„Поискал съм статистика за целия преход и когато ви дам графиката, ще видите, кои години буквално са загубени за България по време на прехода и сега, в последните години как е“, добави Борисов. „Ще отстоявам това, което сме казали – 1 лв. Ако партиите в Народното събрание вземат друго решение, това е демокрацията“, каза още премиерът.

Борисов беше категоричен, че днешното решение да не се гласува в Народното събрание падане на субсидиите от лев на глас не е „фиаско” за ГЕРБ. Според него не е фатално, че гласуването ще се забави с една седмица, за да може преди него да се проведе Коалиционен съвет, на който управляващите да изяснят позицията си по казуса.

Премиерът не пропусна да нападне БСП: „Те са царе на такива думи. Затова и толкова години съм премиер – защото винаги са победители, винаги са отгоре. На думи, разбира се”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай