Борисов с първа реакция за новия "Магнитски", Горанов и Божков

Лидерът на ГЕРБ публично се кълне

Борисов с първа реакция за новия "Магнитски", Горанов и Божков | StandartNews.com

Бойко Борисов проговори за новите санкции „Магнитски”, които удариха бившия му финансов министър Владислав Горанов. Причината – манипулация за законодателството в полза на хазартен бос.  Очевидно САЩ имат предвид Васил Божков, който многократно обвини Горанов в корупция.

Борисов се пусна на живо от Стара Загора. Лидерът на ГЕРБ е в града, за да стегне партийните редици преди предстоящите избори за парламент. Там той даде коментар по най-актуалните скандали в страната.

"Днес трябва да си отговорим на няколко въпроса. Те са актуални, важни. Затова прецених, че Вълчев, Добрев не е нужно да повтарят нещата, които всички по джоба си знаят. В Стара Загора санирахме блокове, булеварди, правихме паркове, детски градини опери, стадиони. Сега щяхме да имате и спортна зала. 10 милиона бяхме преврели. Сега няма да има. Ще се задоволите с това, което ви направихме.”, започна Борисов.

Две години нищо. Забелязвам, че журналистите спряха да питат кога ще се направи четирилентовият път до Стара Загора. Не искам да говоря за аязмото, Шипка. Затова считам, че Живко Тодоров ще бъде нашия кандидат за кмет на Стара Загора, продължи Борисов.

"Както един войвода казал: И сакам отговора да биде да. Това, което се случи със Стара Загора в последните години и най-големите опоненти не могат да ни го отрекат. Благодарение на нашите депутати спряхме безумието за Маришкия басейн в плана за възстановяване. Убеден съм, че ще се договорим с ЕК. Но смият факт, че кадърните умните и красивите не успяха две години да направят нов план, а ние им оставихме готов план. Това са фактите", каза още той.

Борисов коментира и новите санкции срещу Българи по закона "Магнитски".

"Вчера беше санкциониран бивш наш член Влади Горанов по „Магнитски”. Искам да напомня на онези, които злорадстват, че още тогава бе освободен като министър и депутат и не е участвал в нито една листа. Ние като партия толкова може да се разграничим. Ако има доказателства, органите да разследват”, коментира Борисов.

Аз твърдя, че нито стотинка, нито лев, Господ ми е свидетел, не сме получили от Божков. Ако някъде някой е получавал, да си носи отговорност. Аз твърдя, че аз и партията не сме получили стотинка. Казвам го, защото Христо Иванов си беше пуснал един пост за Самара и Магарето. Ояден с пачките стотиците хиляди от Неско, нарочно така го казвам, за да не ме съдят, заяви още Бойко Борисов.

„Прибрали, повтарям, човекът който каза "изтрийте това от Дарик. Който видял видял". Партията която направи разбойническата приватизация да ми дава оценка на мен - не!", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай