Вторник,

Борисов с мощен призив в мрежата, отправи предизвикателство

От: Иван Ангелов, кадър архив -
4533
Борисов с мощен призив в мрежата, отправи предизвикателство
A
A
A

"Борбата с антисемитизма и езика на омразата винаги е била водещ приоритет за правителствата на ГЕРБ. В резултат на системни усилия от страна на редица държавни институции, въпреки законовите пречки, третият кабинет на ГЕРБ успя за две поредни години през 2020 и 2021 г., да осуети провеждането на срамното и петнящо столицата и страната ни събитие, познато като Луковмарш". Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

След като с притеснение и нескрито съжаление проследихме възобновената миналата година грозна практика - ултранационалисти да се събират в центъра на София и с действията си да уподобяват и препращат към мрачни и срамни исторически периоди, категорично призоваваме компетентните органи в лицето на МВР, специализираните служби за сигурност и Столична община, да се върнат към времето отпреди две години и да не позволяват факелното шествие, т. нар. Луковмарш, да поставя под съмнение репутацията на България като страна на многообразието, толерантността, търпимостта и уважението, настоя той.

ГЕРБ остро осъждат всеки опит за отдаване на почит към човеконенавистнически режими и техните последователи, настояваме държавата да се придържа към вече установените във времето опит и добри практики, с които да защити честта и достойнството на всички граждани като не позволява улиците и градовете ни да се превръщат в арена на омразата.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com