Борисов разкри ще подкрепят ли бюджета

Преди това ръководствата на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ го обсъдиха на среща в парламента

Борисов разкри ще подкрепят ли бюджета | StandartNews.com

ГЕРБ ще подкрепи предложения от финансовия министър Асен Василев бюджет, като "междинен", съобщи в кулоарите на парламента лидерът на партията Бойко Борисов.

"Разбрахме се за следващия бюджет много по-задълбочено да се направи във всички сфери, в които виждаме проблеми и хората очакват решение", допълни Борисов.

"За бюджета имаме претенции, но чисто политически акт е да бъде подкрепен, срещнах се с нашите депутати в този бюджет за полицията, за социалните работници, за пожарната, ще го вкараме като наше предложение, но за следващия бюджет след 2-3 месеца се разбрахме много по задълбочено да се направи и в други проблемни сфери", обясни той.

"Оказа се, че с тези ин хаус процедури сме щели да построим два пъти по-евтино, вече да има "Хемус", "Струма", Видин-Монтана. Честито на българския народ, нито е построено, два пъти по-скъпо с индексациите и по-скъпи фирми. 3 години хаос и нищо на двойна цена, е това е далавера, точната дума е глупост", посочи Борисов.

"Днес залата и бюджетът потвърждават това. Същите фирми на двойно по-висока цена с три години закъснение, честито на тези, които карат по строшените пътища, редят се на границата с Гърция", коментира още той.

"Това е на месец и нещо бюджет, ако започнат да се случват повече в браншовете, ще има повече успех, затова съм оптимист за следващия бюджет. Гарантираме пенсионерите, учителските заплати, има възможност за леки корекции в култура, образование, археология, вероизповедания, с такива малки пари за бюджета може да се получи по-добър ефект", допълни Борисов.

Преди това ръководствата на ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България" обсъдиха на среща в парламентарната стая на първата политическа сила държавния бюджет за тази година, който е точка в програмата на Народното събрание. Асен Василев също участва в разговора.

"Обсъдихме общата рамка на бюджета и, ако има предложения, те няма да променят рамката, а ще е разход за разход, обясни той в кулоарите на Народното събрание, т.е. ако някой иска допълнителен разход някъде, трябва да намали разход на друго перо", уточни Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай