Борисов попари Нинова и Божков: Това вече е нахалство

Лидерът на ГЕРБ коментира избора на конституционни съдии

Борисов попари Нинова и Божков: Това вече е нахалство | StandartNews.com

Бойко Борисов коментира избора на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии.

"Мисля, че съдия Белазелков и Атанасова са достатъчно добри юристи, познават политиката в България", заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ.

Решено! Ето ги новите конституционни съдии

Борисов заяви, че партия ГЕРБ е била създадена да извади БСП от властта и българският народ го е потвърдил.

На моменти излизаше извън границите на реалностите. Искам да напомня, че партия ГЕРБ беше създадена да извади БСП от властта. За кой модел говори г-жа Нинова, нима ни е победила на парламентарни избори, за да има право да дава такива оценки? Айде малко да се вземем в ръце! Имам прекрасни отношения с Янаки Стоилов - той е прекрасен професионалист, но откакто се помня е бил от БСП.

С кои очи тя излиза и казва, че ГЕРБ не може? Филип Димитров - премиерът на синя България, е конституционен съдия. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след като Десислава Атанасова бе избрана за конституционен съдия. 

"В парламента хората трябва да правят политики, не да се правят на бабаити. когато си млад, ходиш и се риташ по залите, сега е съвсем друго поприще тук", коментира той дебата в зала, който по думите му на моменти е излизал извън нормите на приличие. 

Според него, мандатът им трябва да е 9-годишен.

"Има разделение на властите. Никой не оспорва неговите. За нищо не е бламиран от страна на ГЕРБ", каза Борисов по повод варианта Радев да спъне Атанасова при клетвата за конституционен съдия.

МВР проговори за акцията в офисите на Божков

"Какво ме интересува какво е казал Божков? Корнелия Нинова и Божков, като няма какво да кажат, казват "Бойко Борисов". Това вече е нахалство", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Помните ли тези живи връзки от имота на Цветанов с колко струва, как струва, експерти, аз ги помня. Грешно тогава освободих Цветанов, ако знаех, че вие по този начин ще неглижирате подобни проблеми – защо щях да си причинявам това на партията, дет се вика "дясната ръка“ да освободя“, коментира лидерът на ГЕРБ по повод скандала около имота на "Чаталджа". 

Пеевски: Ужасяващ пробив в спецслужбите ни

Относно поемането на председателския пост в комисията за службите за сигурност от страна на депутат от “Възраждане”, Борисов заяви, че е на мнение, че комисията за служите за сигурност трябва да е постоянна и да се направи нов избор да я оглавят. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай