Събота,

Борисов:Няма нови пари от Европа за борба с вируса

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Нови пари от Европа за борба с коронавируса не идват, а всичко изприказвано в този смисъл е спекулация, изтъкна премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерския съвет. На въпрос на репортер дали са дошли пари за борба с коронавируса, Борисов отговори: "Кой ти го е казал това?".

"Брюксел казва така: "Имате едни пари във фондовете за конкурентоспособност, за строителство, за екология", каза Борисов. По думите му преди за "Зелената сделка" са казвали да се вземат пари от други фондове. "Сега казват: "Вземете се си от други. И затова изчегърта от програмите Дончев и казаха с Влади Горанов - можеш да разполагаш с 400-500 млн. от европейските програми. То са от тези пари, не идват нови. Един път не идват, втори път няма бюджет ЕС", каза Борисов.

Според него тези неща за отпуснати от ЕС пари ги говорят хора, които не са запознати.

"Слушам такива глупости - Европа дава по-малко пари. Не, Европа дава по-малко пари от предишния период, единственото, което разрешава на твой риск да вдигаш дълга, да вдигаш дефицита, но затова ще си платиш. Втори път, ако искаш да вземеш от европейските пари, спри дадена програма и я претрансформирай за борба с коронавируса", допълни още Борисов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички