Борисов: Върнахме на хората 1,5 млрд. от олигарси

Сега те се връщат при гражданите, каза премиерът

Борисов: Върнахме на хората 1,5 млрд. от олигарси | StandartNews.com
  • Сега те се връщат при гражданите, каза премиерът

Стотици милиони се връщат при гражданите. Това обяви премиерът Бойко Борисов в началото на извънредното заседание на Министерския съвет, където се решава какъв да бъде механизмът за връщане на суми от страна на обществения доставчик “Булгаргаз” на неговите клиенти, закупили природен газ при свободно договорени цени през първото тримесечие на 2020 г.

В края на миналата седмица премиерът Бойко Борисов обяви, че ще бъдат върнати на потребителите на "Топлофикация" 201 млн. лв. от надвзети от "Газпром" пари.

"От 31 март 2020 е с 53 % по-ниска цената на парното и газа. От тези 201 млн. лв. кусур от тях 59 млн. лева отиват за Топлофикация-София, на газоразпределителните дружества - 22 млн. – 52 млн. за химическата промишленост, за стъкларската - 16 млн", каза премиерът. И допълни: "Очаквам да има хубава карикатура, защото стотиците милиони се връщат при българските граждани. При предишните управляващи беше открадната КТБ. Успяхме да върнем 125 млн. евро и общо към момента 1,250 млрд сме върнали. Плюс 250 млн. общо 1,5 млрд върнати при хората от олигархията, от газта".

"Да знаете защо е тази ярост – защото няма посредници, не изтича газчицата, а цената е двойно по-ниска. От 90-та година досега какви милиарди са изтекли от олигарсите... Един по един парите ще отидат при хората и при народа. Българите ще се возят на чисти и удобни влакове", обясни Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай