Бомба от Плевнелиев! Разкри защо Борисов дръпна ръчната спирачка

Той обясни, че кметовете на ГЕРБ не харесват ПП-ДБ

Бомба от Плевнелиев! Разкри защо Борисов дръпна ръчната спирачка | StandartNews.com

Бомба в ефира на бТВ взриви президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев, коментирайки провала на преговорите за кабинета с премиер Мария Габриел.

"Борисов трябваше да натисне ръчната спирачка, за да спаси партията. Имаше сценарий, при който Мария Габриел да доведе докрай преговорите и ГЕРБ да се разцепи на две, на три", коментира в интервю за предаването "120 минути" Плевнелиев.

Той обясни, че кметовете на ГЕРБ не харесват ПП-ДБ. "Въпреки това Борисов държеше фронта и беше готов, но накрая трябваше да се вземе това изключително важно решение", смята Плевнелиев.

Той определи служебното правителство като експертно. "Те нямат никакво време за губене", каза той и визира темите като Шенген и Еврозоната. "Обръщам се към народните представители - правете си кампанията, ходете по медиите, говорете, но и свършете работа за държавата", призова Плевнелиев.

"Считам, че този ход, в който парламентът продължава да работи, е добър за българската демокрация. Това, че има ограничения в избора на министър-председател, е добре за българската демокрация", смята още Плевнелиев. Президентът в периода 2012-2017 г. определи обаче като абсолютна грешка да се сложи ръководството на БНБ в списъка от лица, измежду които може да се избира служебен премиер. "Това е недомислица. Една пазарна икономика се базира преди всичко на самостоятелното управление на икономиката и финансите от регулатора. Регулаторът трябва да бъде абсолютно независим", смята Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
град Козлодуй
преди 3 седмици

ГЕРБ е Германска Християнска Партия а и в ГЕРБ няма нищо Християнско а Борисов е Престъпник

Откажи