Бобева: Единственият враг на икономиката е политическата нестабилност

Бобева: Единственият враг на икономиката е политическата нестабилност | StandartNews.com

София. "Няма апокалипсис, въпреки внушенията на опозицията. Това, което се говори, е абсолютна лъжа. Криза в икономиката няма. Единственият враг на българската икономика е политическата нестабилност. Тя се развива нормално. Показателите ни са много по-добри от тези в много други европейски държави", така коментира пред БНР ситуацията в политиката във връзка с икономическото развитие на страната вицепремиерът Даниела Бобева.

"Ние сме обвързани политически и няма с необмислени решения да тласкаме страната към политическа нестабилност. Искаме ясен сигнал от политиците, че ще се разберат. Да купуваме български стоки и да почиваме у нас, за да подкрепим икономиката", апелира Бобева.

Запитана кога кабинетът ще подаде оставка, Бобева коментира: "МС е колективен орган и най-важен е министър-председателят. Показахме, че работим. Докато не се избере ново правителство, ние ще продължим да работим".

"Президентът не търсеше особено съгласие през последната година, надявам се сега да го направи", изрази позицията си още вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай